Drömmen om det gröna II

Tänk om vi kunde få till en cykelrevolution i Sverige, Kronobergs län och i Växjö kommun! Det är verkligen dags för det.

Vi kunde börja med att utbilda våra föräldrar och deras barn så att fler cyklar till skolan. I Växjö kan man i de flesta fall göra detta från att man fyllt 10-11 år. Men det finns en del konstiga trafiklösningar som måste till. Våra barn ska inte behöva cykla i rondeller till exempel tillsammans med en massa hårda bilar. Bilar och bussar ska alltid väja för cyklister och gående. Om fler föräldrar lade ett par timmar på att visa sina barn hur de säkert tar sig till skolan med cykel kunde vi undvika många köer och trafikstockningar utanför våra skolor. Kom igen föräldrar, det går!

Med elcyklarna har cyklingen öppnats för längre pendlingsavstånd. Men då behöver vi cykelmotorvägar i hela kommunen och i regionen. Det ska vara lätt och säkert att cykla både två och tre mil till jobbet. Utan farliga korsningar kan man få ner pendlingstiderna ordentligt och på köpet få en ökad folkhälsa.

Växjö kommun behöver satsa ännu mer på kloka cykellösningar. Vi i Miljöpartiet de gröna har denna mandatperiod fått igenom förmånscyklar för all kommunal personal. Det kan betyda så mycket som 10000 nya cyklister i stan eftersom varje anställd kan skaffa två cyklar på detta sätt. På nationellnivå har vi fått igenom en 25%-ig elcykelpremie  som också detta öppnar upp för nya cyklister. Nu gäller det att infrastrukturen hänger med!

Det måste bli enkelt och gratis att ta med cykel på kollektiva färdmedel. Då blir cykeln ett reellt alternativ för fler.

Fler breda cykelvägar. Fler cykelvägar som delas i ett snabbspår och i ett långsammare och som inte korsas av för många gående. Cykeln är framtidens färdmedel! Om politiken tar bort hinder kommer fler att inse det.

Miljöpartiet de gröna är Sveriges bästa cykelparti!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s